Onze Ciders

Dit is de koptekst
Onze ciders zijn te bestellen in flessen van 33Cl en 75Cl. Voor een bestelling kunt u mailen naar linder@ciderijhetgroenewoud.nl.
de yeasty boys

Ingredienten: appels, gist.
The Yeasty Boys “Karmijn”
75 cl € 12,50
37,5 cl € 6,25
The Yeasty Boys “Anne” [tijdelijk uitverkocht]
75 cl €15,00
37,5 €7,50
De ‘yeasty boys’ is een droge farmhouse cider gemaakt met oude hoogstamappels. Wild, funky en tegendraads. Een cider met karakter.
Lees meer
De yeasty boys is een lijn ciders gemaakt van spannende appels, soms vol en kruidig, soms meer als droge wijn. De wilde vergisting en lange narijping levert elke keer weer andere resultaten. Dit zijn onze speciaaltjes! Serveer the yeasty boys bij voorkeur niet te koud, tussen de 12 en 15 graden.
Momenteel hebben we een yeasty boy gemaakt van Karmijn de Sonnaville appels. Dit is een oud Nederlands ras dat ook in Engeland gewaardeerd wordt voor de ciderproductie, vanwege zijn droge karakter en subtiele tannines. Doet niet onder voor een hele mooie droge wijn.
Om het jaar maken we een cider van een oude Franse cider appel waarvan niemand meer weet welk ras het is, behalve dat het een Frans ras voor cider is. Deze boom staat in de tuin van een vriendin van ons genaamd Anne, naar wie wij de cider dan ook hebben vernoemd. Anne is onze eigen favoriete Yeasty Boy, met een vol en rijk aroma, goudgele kleur en mooie ronde tannines is tijdens proeverijen deze cider ieders favoriet. Omdat deze oude boom immels beurtjaren heeft kunnen we er niet elk jaar van persen. Bovendien is het dus maar 1 boom. We maakten afgelopen paar jaar om het jaar één batch van 300 liter.
't goudhaantje

Ingredienten: appels, gist.
t Goudhaantje
75 cl € 11,50
37,5 cl € 5,75
‘t Goudhaantje is een kruidige cider gemaakt van de klassiek Nederlandse goudreinetten.
Lees meer
Ook de goudreinet is een Nederlandse appel met internationale faam. Zeker ook in cider producerende regio’s staat hij bekend, gek genoeg geven ze hem dan vaak een Franse naam (Belle de Boskoop) in plaats van zijn Nederlandse pseudoniem (Schone van Boskoop). Het is een bitterzure appel, die een straffe cider oplevert. De batches die wij momenteel hebben staan van deze appel hebben een kruidig karakter gekregen tijdens de gisting, met tonen van kruidnagel en cardamom. Mooi bij een kruidig gerecht of stoof. Typische cider voor in de avond.
de droogkloot

Ingredienten: appels, gist.
De Droogkloot
75 cl € 10,50
37,5 cl € 5,25
De droogkloot is een frisse zomerse cider met subtiele hints van tannine en appelaroma.
Lees meer
Hof’s Goud

Ook maakte Linder met een groep van zijn studenten aan de Warmonderhof cider met appels van een praktijkbedrijf waar ze les krijgen.
Voor meer info neem contact op met linder@ciderijhetgroenewoud.nl
Lees meer
In het kader van leren ondernemen gingen de studenten aan de slag met het oogsten, verwerken, bottelen van appels van Twist Organics. Deze cider moeten zij zelf op de markt zetten. Ze ontwierpen een label, maakten een begroting en ze verkopen hem zelf als fondsenwerving voor hun buitenlandexcursie volgend jaar.
Kleine oplages
Wij maken nooit hele grote oplages. Per soort persen wij in een jaar ongeveer 1000 liter. Verder zijn er kleinere oplages, waarvan de voorraad wisselt. ‘De wisent is weg’ werd bijvoorbeeld gemaakt met fruit dat groeit op de gronden van de Warmonderhof, de biodynamische landbouwopleiding.