Ciderij het Groene Woud
Maakt ambachtelijke cider van hoogstamappels. Met zorg bereid, zonder onnodige toevoegingen zoals sulfiet. Meestal zetten we in op wilde vergisting, maar soms voegen we wel eens een champagne of saison gist toe. Het lekkerst vinden we een cider geproduceerd met minimale interventie. De smaak van onze ciders is het gevolg van meerdere bewuste keuzes. Zo kiezen we secuur geschikte appelrassen zoals goudrenetten, karmijn de sonnaville, dijkmanszoet en jonagold. We zijn tegelijk ook bezig met de opkweek van bomen van speciale rassen van cider uit Frankrijk en Engeland.

Een ander, belangrijk, component van de smaak wordt gecreƫerd door de gisten die aan het werk gaan. We laten de cider langzaam vergisten, vaak met de gisten die van nature aanwezig zijn. Na de primaire vergisting laten we de cider vaak geruime tijd narijpen, en na blenden en bottelen, indien nodig nog een malo-lactische vergisting plaatsvinden.

Onze ciders zijn het resultaat van een ambachtelijk en arbeidsintensief proces, en dat mag wat kosten vinden wij! Wil je een keer iets proeven dan zijn wij in de zomer af en toe op verschillende markten te vinden. Ook is het mogelijk om een proeverij te organiseren voor een groepje, bijvoorbeeld als bedrijfsuitje of verjaardag. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Agroforestry het Groene Woud
In het hart van het Brabantse Groene Woud, vlak tegen natuurgebied De Kampina aan, naast het dal van de Beerze, staan sinds kort honderden jonge slanke cider boompjes te midden van hagen, poelen en hakhoutbosjes. Sinds 2023 pachten we 3 Ha grond van Waterschap de Dommel, dat graag ruimte geeft aan toekomstbestendige landbouw. Vanaf januari 2024 nemen we ook 1ha volwassen hoogstamboomgaard op Landpark Assisiƫ onder onze hoede.. We werken aan een agro-ecologische landbouw, waar de landbouw niet alleen wordt ingezet om de natuur te versterken, maar de natuur ook wordt ingezet om de landbouw te versterken.

Toekomstbestendige Landbouw?
Een landbouw met veel ruimte voor bomen en hagen is klimaatbestendig en biodivers. Meer weten over hoe de landbouw oplossingen kan bieden voor biodiversiteit en klimaat? Neem contact op met Linder via linder@ciderijhetgroenewoud.nl.